Monolith BBQ Wok 35,5 cm

Artikelnummer: 201013
Vorige Artikel 3 van 4 Volgende
€ 29,90 (inclusief 21% btw)

Monolith BBQ Wok 35,5 cm met ronde bodem

Bereidt op de BBQ in deze wok heerlijke aziatische gerechten. Maar ook verse groenten, soepen en sauzen. De wok met rode bodem en houten handvat is geschikt voor gebruik op de Joy Stove en Monolith BBQ en te plaatsen op Monolith wokhouder. 

Gedetailleerde instructies en ideeen staan in het boekje dat bij het product zit inbegrepen.

Vergeet niet dat je deze wok eerst moet inbranden voordat je echt kunt beginnen met kokkerellen? Hoe dan!? Laat me je helpen, het is even werk maar het is helemaal niet zo moeilijk. Hieronder lees je alles over de eerste behandeling én het onderhoud van je wok. Zo houd jij je wok in topconditie!

Volg onderstaande stappen om je wok in te branden en optimaal voor te bereiden voor je eerste kooksessie met je nieuwe wok!

 • Stap 1 - Schoonmaken van de wok
  Voordat je de wok gaat gebruiken moet je eerst het laagje olie verwijderen wat de fabrikant heeft aangebracht om roest te voorkomen. Verwijder dit laagje olie met water, zeep en een grove borstel of een stukje staalwol. Droog de wok vervolgens goed af. Hierna gebruik je in principe nooit meer zeep om je wok te reinigen.
 • Stap 2 - Inbranden van de wok
  Plaats de droge wok op een wokbrander op een hoog vuur en draai de wokpan rond zodat elk deel van de pan direct blootgesteld wordt aan het vuur. Je zult zien dat de wokpan langzaam zwart begint te kleuren. Niet schrikken, dit hoort zo! Als de wok zwart/bruin uitziet, laat je de pan even afkoelen.
 • Stap 3 - De wok inwrijven met olie 
  Neem nu een stukje keukenpapier met wat olie. Wrijf de pan volledig in met de olie. Het beste kies je hiervoor een olie die bestand is tegen de hoge temperaturen, zoals arachideolie of zonnebloemolie. Let wel op dat je je zelf niet brand als de pan nog te warm is! Je kunt eventueel een serveertang gebruiken om het keukenpapiertje vast te pakken en het zo op die manier in te wrijven
 • Stap 4 - Nogmaals inbranden
  Zet de pan wederom op hoog vuur en brand de wok nogmaals volledig in, hij zal nu nog donkerder gaan kleuren. Blijf de pan draaien zodat elk deel van de pan goed ingebrand wordt. Als de pan geen houten steel heeft, zorg er dan voor dat je de pan altijd vastpakt met een ovenwant of pannenlap.
 • Stap 5 - Opnieuw schoonmaken
  Spoel de pan vervolgens nogmaals af, deze keer met alleen wat water. Gebruik opnieuw een grove borstel of staalwol en maak de pan nog eens goed schoon. Droog de pan vervolgens af met een droge doek of wat keukenpapier. Als het keukenpapier nog vies is na het afdrogen, kun je stap 3 t/m 5 herhalen totdat de pan niet meer afgeeft.
 • Stap 6 - Inbranden afronden
  Ten slotte moet je de wok enkel nog afspoelen onder de kraan, drogen en een beetje olie in de wok wrijven voor je hem wegzet. 

Onderhoud van je wok
Een goed ingebrande én onderhouden wok zal je leven lang mee gaan.
Elke keer als je de wok gebruikt, zal de wok  zwarter worden en daarmee een betere anti-aanbaklaag krijgen én bovendien een lekkerder aroma krijgen. De chinezen noemen dit ook wel Wok-Hei (Wok-Hay), wat vrij vertaald de ‘Adem van de Wok’ betekent.

Om de wok blijvend goed te onderhouden hoef je hem eigenlijk alleen maar met water uit te spoelen na ieder gebruik (Gebruik geen zeep meer!). Mochten er onverhoopt toch wat etensresten blijven plakken, kun je deze verwijderen met een staalborsteltje en wat water. Droog de pan af en verwarm de wok opnieuw zodat het laatste beetje water verdampt. Wrijf de wok nu weer in met een beetje olie en laat hem afkoelen. Zodra de wok afgekoeld is kun je hem wegzetten. Mocht de pan onverhoopt toch gaan roesten, geen paniek! Je kunt de roestplekjes simpelweg even weg schuren met een grove spons of staalborstel.
Wel moet je dan stap 2 t/m 5 herhalen om de wok opnieuw in te branden.  

Veel plezier met je nieuwe wok!

© 2018 - 2020 BBQ Hoorn | sitemap | rss