Sorteer op

Houtskool bestellen?

Onze PitMaster houtskool staan garant voor een goede barbecue-ervaring en is daarmee ideaal voor de liefhebber van perfect gegaarde barbecue-gerechten. De lange brandtijd zorgt ervoor dat er meer dan genoeg eten is voor iedereen en de gelijkmatige temperatuur resulteert in het best denkbare eindresultaat. En wat te denken van die heerlijke en zo kenmerkende houtskool smaak?

BBQ Hoorn levert 3 soorten houtskool

Wij leveren nu nog soorten houtskool. Allereerst is er de Marabu, die gebaseerd is op de gelijknamige houtsoort die in Cuba sterk in opkomst is. Typerend zijn de dichte en harde structuur van het hout, wat hoge temperaturen en een lange brandduur mogelijk maakt. De tweede variant van het merk is de Quebracho, die afkomstig is van het snoeiharde hout van de Argentijnse steeneik. Het lage vochtgehalte en de hoge productdichtheid zorgen voor vergelijkbare voordelen als bij de Marabu.

Onze derde variant is de Acacia en wordt vanaf februari 2021 toegevoegd aan ons assortiment. Deze is uitermate geschikt voor professioneel gebruik door de grove fractie 60-120 mm en harde structuur. Door deze kenmerken heeft het product een lange brandduur en hoge energiewaarde. Acacia houtskool is makkelijk te ontbranden door gebruik van de milieuvriendelijke MonoLighter. Door de zuivere kwaliteit van al ons houtskool (vrij van chemicaliën) zal onze houtskool een aangename aroma geven aan groenten, vis, kip en vlees tijdens het grillen. In combinatie met de hoge temperaturen ontstaat er een kwalitatief hoogwaardig product. 

Al onze PitMaster houtskool is bij uitstek geschikt voor gebruik op een keramische kamado BBQ als de Monolith, BergHOFF of The Bastard.

De voordelen van ons houtskool

Naast de bovengenoemde pluspunten, bieden ons houtskool nog diverse andere voordelen in het dagelijks gebruik. Omdat het materiaal weinig zuurstof nodig heeft om te branden, is het ideaal als je een BBQ hebt met een slechte tot matige luchttoevoer. De ontbranding verloopt bijzonder snel, zodat je doorgaans al na een kwartiertje aan de slag kunt met barbecueën.

Rond die tijd heeft houtskool doorgaans een temperatuur bereikt van rond de 250 graden Celsius. Dat kan na een uur zelfs oplopen tot circa 450 graden celsius. Echter zo ver moet je het niet laten komen. We adviseren je overigens niet alleen naar de klok te kijken, maar vooral ook de BBQ in de gaten te houden. Een grijze aslaag op de bovenlaag betekent dat het vlees erop kan.

Waarom onze houtskool kiezen?

Nu is er zoveel houtskool op de markt; waarom zou je die van PitMaster of BestCharcoal kopen? Het antwoord op deze vraag is simpel: Deze merken staan namelijk garant voor de best mogelijke kwaliteit. Dat begint al bij het hoge gebruikscomfort – door de snelle ontbranding en lange brandduur kun je snel en langdurig aan de slag.

Maar minstens zo belangrijk voor jou als vleesliefhebber is het eindresultaat. Met kwaliteitshoutsoorten als de Marabu, Acacia en Quebracho Blanco verzekeren we je van vlees met een overheerlijk houtskool aroma dat ongetwijfeld bij al je tafelgenoten in de smaak zal vallen. Combineer dit met de andere kwaliteitsproducten van BBQ Hoorn en jouw barbecue kan niet meer mis gaan!

Goede houtskool voor je Keramische BBQ kopen

Een laatste voordeel van PitMaster houtskool willen we niet onbenoemd laten en dat is de lage kostprijs per branduur. Je bent hierdoor aanzienlijk goedkoper uit dan bij sommige andere ogenschijnlijk voordelige houtskool merken. Bovendien profiteer je bij BBQ Hoorn altijd van de meest concurrerende prijzen en onze houtskool producten vormen hierop geen uitzondering.

Wil jij direct PitMaster houtskool kopen voor je BBQ of Kamado? Kies dan in onze webshop voor de Marabu of Quebracho Blanco of probeer ze gewoon allebei uit! 

Heb je nog vragen? Kan je altijd even bellen. We zijn er vaak tot 21.00 uur

© 2018 - 2022 BBQ Hoorn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel