WAT IS EEN KAMADO?

De Kamado Barbecue is een eivormige keramische BBQ. Het maakt niet alleen indruk met zijn elegante uiterlijk, maar is ook een absoluut hoogtepunt voor het bereiden van geweldige BBQ maaltijden. Wat bijzonder is, is niet de structuur, maar eerder het materiaal, omdat massief keramiek wordt gebruikt. Dankzij het dikke keramiek van twee tot drie centimeter, wordt de warmte uitstekend opgeslagen. De hoge hittebestendigheid zorgt voor een optimale isolatie. Het gebruik van de keramische Kamado bbq is zeer divers. Ze variëren van steaks, lang gegaarde varkensvlees en ribben tot pizza en brood tot groenten en heerlijke desserts. De keramische grill is daarom een ​​absoluut allround talent.

Wat onderscheidt een Kamado?

Hoogstwaarschijnlijk associeert iedereen barbecueën met Amerikanen, Australiërs of Canadezen. Bijna niemand zal aan Japan denken. Maar de Kamado combineert Japanse traditie met veelzijdig, modern grillen. Rook, grill, rook - dit is allemaal mogelijk. Dankzij de schil van vuurvast keramiek genereert de grill, die op houtskool werkt, constante warmte, waarbij de temperatuur hoge waarden bereikt. Het kan worden beïnvloed door lucht toevoer / regeling. De lucht kan optimaal circuleren dankzij de ovale vorm en het bolle deksel. Met de Kamado kan het volgende worden bereid:

  • heerlijke steaks zoals op een houtskoolgrill
  • Rokersgerechten zoals getrokken varkensvlees en spareribs
  • gerookte vis
  • gezonde groenten zoals indirect grillen
  • pizza in combinatie met geschikte accessoires zoals een pizzasteen
  • vers, knapperig, heerlijk brood

Het is een multifunctioneel apparaat dat kan worden gebruikt om veel verschillende gerechten te bereiden. De Monolith keramische Kamado Grill is de ideale BBQ-grill. Tijdens het roken houdt de grill de rook dicht bij de gerechten dankzij het gesloten systeem en zorgt zo voor maximale rooktoevoeging en een heerlijke BBQ-smaak. Voor indirect grillen wordt een platesetter gebruikt tussen de grill en de houtskool. Het reinigen van de grill is heel eenvoudig: vergelijkbaar met de ketelgrill, hoeft alleen de as te worden verwijderd en het grillrooster te worden gereinigd met een staalborstel. De Kamado vereist zeer weinig onderhoud. Barbecue kopen? 

HOGE TEMPERATUUR IS EEN GROOT VOORDEEL VAN DE KAMADOS

Vergeleken met de ketelgrills, die meestal van plaatstaal zijn, heeft keramiek ongeveer twee keer de warmtecapaciteit, zodat de behuizing van de Kamado-grill twee keer zoveel warmte kan absorberen, opslaan en afgeven als een klassieke ketelgrill. De temperatuur kan urenlang in de hele kookruimte worden gehandhaafd, zelfs met heel weinig houtskool, zonder schommelingen. De temperatuur wordt consistent onder, boven en naast het rooster gegeven. Het eten droogt niet uit. Keramiek absorbeert in tegenstelling tot metaal het vocht dat geleidelijk in de kookruimte vrijkomt. Heerlijke gerechten zoals steaks, vis of groenten blijven hartig sappig. De keramische grill is zo ontworpen dat hij zowel bij lage als bij hoge temperaturen kan worden gegrild en gerookt. Zelfs in de winter kan de Kamado met een zeer laag verbruik worden gebruikt en kan de temperatuur enkele uren worden gehandhaafd.

KAMADO GRILL DOOR MONOLITH

De Monolith Kamado-grill kan worden gebruikt als een oven, d.w.z. als een indirecte grill of roker. Het is met name geschikt voor gerechten die gedurende lange tijd een constante temperatuur vereisen. Wat bijzonder is, is de uitrusting van vuurvast en warmte opslag keramisch materiaal. De luchttoevoer wordt op dezelfde manier geregeld als de ketelgrill en maakt een optimale temperatuurregeling mogelijk. Het kan meerdere uren constant worden gehouden omdat de keramische afdekking de warmte optimaal isoleert en opslaat. Daarom is er niet veel brandstof nodig. Bij het hanteren verschilt de eivormige keramische grill niet van conventionele apparaten. Dankzij de weerbestendige materialen kan het het hele jaar door veilig worden gebruikt en kan het buiten worden achtergelaten. Dit laatste is ook een goede zaak, omdat de keramische grill geen lichtgewicht is.

© 2018 - 2021 BBQ Hoorn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel