Onderhoud Dutch Oven producten

Voor een optimale levensduur moeten de producten op een juiste manier worden onderhouden. Na het gebruik moet het gietijzer zo snel mogelijk worden schoongemaakt. Gebruik geen afwasmiddel en laat het gietijzer ook niet in het water weken. Vocht is immers de vijand van gietijzer.

Gietijzer kan NIET in de vaatwasser.

De meningen of je een Dutch Oven met water moet schoonmaken, wisselen. De pan is immers van gietijzer en kan daarom makkelijk roesten. Sommigen zweren er bij om de Dutch Oven alleen maar schoon te schrapen. Ik ben daar niet helemaal voorstander van dus maak ik de pan wel schoon met lekker heet water. Gebruik geen afwasmiddel want dat tast de beschermingslaag die je bij het eerste gebruik zelf hebt aangebracht van de Dutch Oven aan.

Het is verstandig om de pan na het schoonmaken nog even op het vuur, gasfornuis of keramische kookplaat te laten drogen. Niet te gek heet maar gewoon verwarmen zodat de vocht er uit is. Want hoewel je het aan de buitenkant niet ziet, zit er vaak nog vocht in de poriën. Als de pan helemaal droog is,  smeer je hem snel even in met een dun laagje olie. Je hebt hier allerlei dure onderhoudsmiddelen voor, die werken vast goed, maar ik gebruik gewone zonnebloem- of arachideolie, dat gaat ook prima.

© 2018 - 2022 BBQ Hoorn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel