Het eerste gebruik van jouw Dutch Oven

Leuk dat je de Dutch Oven bij ons hebt gekocht! Maar het zou zo maar eens kunnen dat je nog niet helemaal goed weet hoe je er nu precies mee aan de slag kunt.

Er zijn verschillende soorten Dutch Ovens. Zo heb je ze met pootjes en zonder pootjes. De pannen met pootjes kunnen boven kooltjes of houtvuur worden gezet. De pan zonder pootjes heeft een steun nodig om boven het vuur geplaatst te worden. De deksels van onze Dutch Ovens hebben allemaal een opstaande rand op de deksel zodat daar ook kooltjes in gelegd kunnen worden. Maar dat zal Marco je vast al verteld hebben.

De eerste keer dat je de Dutch Oven gebruikt moet deze worden ingebrand. Vanuit de fabriek zit er namelijk alleen een beschermende wax op. Dat noemen we 'pre seasoned'. Al is deze wax op natuurlijke basis wil je dit natuurlijk niet in je eten hebben. Een manier om de wax eraf te krijgen is de Dutch Oven ongeveer 40 minuten in een gewone oven van 150 graden te plaatsen. Je kan de pan daarna van binnen en buiten schoonvegen met een theedoek en vervolgens invetten met zonnebloem- of arachideolie. Doe dit ook met de deksel. Het gebruik van olijfolie is af te raden omdat de smaak in de pan blijft zitten en olijfolie blijft altijd een beetje plakkerig, dat is minder lekker wanneer je bijvoorbeeld een taart wil bakken. Gebruik bij het aanbrengen van olie bijvoorbeeld een silicone kwastje.

Verwarm de Dutch Oven opnieuw een uur in de oven en laat deze daarna ook in de oven afkoelen. Deze is nu klaar voor gebruik! Heb je geen oven tot je beschikking dan kun je het inbranden ook op vuur doen. Het makkelijkste is om de Dutch Oven op zijn kop te zetten en op de bodem ongeveer 10 briketten te plaatsen om te verwarmen. Welke optie je ook kiest om in te branden zorg er altijd voor dat de pan vettig blijft en plaats als je de pan opbergt de deksel niet helemaal op de pan. Je wilt niet dat de pan muf gaat ruiken. Laat dus altijd doormiddel van een houten pollepel of een ander houtje een klein kiertje open.

Veel plezier met je nieuwe gietijzeren Dutch Oven en voor straks alvast eet smakelijk!

© 2018 - 2022 BBQ Hoorn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel